Workshops


Workshops 2024Ervaring van een deelnemer:


"De LIBIDO-workshop heeft bijgedragen aan het geven van ruimte en acceptatie aan mijn seksuele en vitale energie. Om deze te reguleren of via andere activiteiten te kanaliseren, zodat deze mij of anderen niet opbrandt. Het heeft mij ook geleerd hoe ik energie kan activeren als ik mij somber voel en geen zin heb om iets te doen. In de zin van mijn seksuele energie ben ik mij nu meer bewust van de kracht die ik heb en hoe ik die kan kanaliseren in mijn relaties. bijvoorbeeld om het af te stemmen op de energie van mijn partner als we ons op verschillende frequenties bevinden, of om het te gebruiken om te creëren, om mij te inspireren en betrokken te raken bij een bepaalde activiteit. Willemijn is een leraar vol wijsheid, warmte, zachtheid, humor, respect en tegelijkertijd helderheid, vastberadenheid en kracht. Ze maakt het moeilijke gemakkelijk, het onmogelijke mogelijk, en dat alles met een halo van liefde en licht die je ziel en lichaam raakt. Naast haar DJ werk is haar muziekselectie prachtig en krachtig. De ervaring van haar workshops zal je een leven lang bijblijven."
Jorge Pertuz (Madrid)Waar: Land van Lisa Rekken NL


Data: Vrijdag 29 maart aankomen vanaf 12.00, we dansen om 14.00. Zondag dansen we tot 15.30


Bijdrage: 3 Dagen inclusief maaltijden, verblijf en workshop tussen de €375,- & €545,- Afhankelijk van inkomen en mogelijkheden.


Aanmelden: Judith Steenbrugge: zilversteentje@gmail.com


www.willemijndedreu.comLust for Life - Libido Fundamentals


Pasen is een goede tijd om je contract met het leven te vernieuwen. Een wederopstanding in de lente.


Dans en diepgaande oefeningen brengen in deze 3 daagse je levensenergie in beweging. Als ons hart en lichaam wakker worden door dans, begint ook onze seksuele energie te stromen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; het ene moment voelen we ons stralend, vrij en begeerlijk, het volgende moment voelen we ons onhandig, lusteloos en buitengesloten.
Ons libido is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie van het lichaam. Soms ingewikkeld, soms extatisch, of belast met verwachtingen en ervaringen uit het verleden. Al deze energie beweegt zich in en tussen ons en verlangt naar vrijheid.
We gaan uit van een brede definitie van Libido: levenskracht, creativiteit, vitaliteit, aanwezigheid en levendigheid.


‘Libido is eetlust in de meest natuurlijke staat. Het is de onbewuste, instinctieve, biologische kracht die alle creatie en creativiteit voedt.” C Jung.


Lust for Life is een bevrijdende reis waarin we onze levensenergie aarden en verkennen door middel van dans en enkele basisprincipes van beweging. Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds, genegeerd of
onbewust uitgespeeld is, is deze 3daagse een intens, bevrijdend en krachtig proces. Het potentiële plezier en de schoonheid van deze ervaring zijn de uitdaging en de risico's zeker waard. Je bent welkom.


Werkvormen zijn geworteld in de OpenFloor practice: een Conscious dansvorm waarbij emotionele intelligentie, inquiry, SomaticExperience en bewustzijn een belangrijk onderdeel zijn. OpenFloor.org


Voor deze dagen is minimaal 12 uur ervaring nodig met Open Floor of een andere Conscious dance vorm. Alle genders en seksuele geaardheden zijn welkom. Welkom solo of in duo. Naaktheid maakt geen deel uit van deze workshop.


Willemijn de Dreu heeft 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen via Dans & Ritueel naar vrijheid en ontspanning. Ze is opgeleid in 5Ritmes, OpenFloor, Systemische Rituelen en Lichaamsgerichte traumatherapie.


Deze combinatie creëert een magisch weefsel op de dansvloer tussen de spirit wereld en het alledaagse, voortkomend uit belichaamde wijsheid.


DOCENT MONIKA KÖRSCHNER
Monika is geaccrediteerd 5Rhythms®, OpenFloor, Libido Fundamentals docent. Tevens is zij opgeleid door Betty Martin in het ‘Wheel of Consent’. Monika geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening en heeft zich de laatste 15 jaar gespecialiseerd in Embodied & Conscious Sexuality.
Deze avonden worden in mede ondersteund en begeleid door Daniëlle Bolt en Joost de Natris.
"Jullie begeleiding vond ik ontspannen en vrolijk en matter-of-fact. Fijn. Ook heb ik jullie als heel alert naar de deelnemers toe ervaren en werden grenzen duidelijk aangegeven. Het gaf mij een veilig gevoel. En wat was er heerlijk veel ruimte om te doen, mezelf te confronteren en te leren! Top!

Het kan voor mij, in een groep, heel lastig zijn om bij mezelf te blijven. Ik ga dan enorm in mijn hoofd en in het ego zitten. Het dansen en bewegen hielp enorm om in het nu te blijven. Of er anders doorheen te dansen. Waardoor ik voor het grootste gedeelte 100% heb aangestaan. Er is iets in me aangezet waar ik nu al profijt van heb in mijn dagdagelijkse zijn en wat ook een weg zal vinden in mijn werk. Ik hou enorm van het leven, en daar is nu een dimensie aan toegevoegd. Ik ga deze zeker nog verder verkennen." - Ton-


Waar: Esoterra
(voorheen Akademie van Massage en Beweging), Amsterdam Noord (gratis parkeren en nabij OV)


Data: 29 februari 28 maart 18 april 16 mei 13 juni 2024. Najaar 2024 n.t.b.


Tijd: 19.30 tot 22.00 uur


Bijdrage: € 28 voor een losse avond. Gehele reeks van 4 a 5 avonden tegen gereduceerd tarief.


Aanmelden: monika@embodieddance.nlWebsite:

https://www.embodieddance.nl/


Libido Love of Life Workshopavonden Amsterdam Noord


Liberate the vitality of Libido, Lust and Love in all areas of your Life!


Open de kracht van Libido in alle gebieden van je leven! Ervaar jouw vitaliteit en seksuele levensenergie in de dans en ontdek verbinding, bevrijding en transformatie in deze specifieke benadering van conscious dance. Elke avond belicht een facet van de diepgaande thema’s van onze meerdaagse 'Libido' programma’s. Nieuwsgierig? Ontdek de programma's hier. De potentie voor vreugde, heling en schoonheid maakt het de uitdaging meer dan waard.


Onze seksuele levensenergieis een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment complex , het andere moment eenvoudig, gecenterd of extatisch, dan weer afwezig of belast met percepties vanuit vroegere ervaringen.Deze workshop-avonden bieden je een gelegenheid om te proeven, ervaren en ontdekken. Om te dansen in aanwezigheid, met alle facetten van onze levensenergie en hoe die in steeds wisselende vormen door ons heen kan stromen. In contact met jezelf, de ander, de groep, het leven.


'Libido - Love of Life' raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven. Opwindend, vreugdevol, overweldigend, angstaanjagend, krachtig, open, verbonden, solitair, mysterieus en/of alles daartussenin. Iedere avond is uniek en belicht een specifiek facet. Je kunt de avonden gebruiken om een begin te maken, of juist om je proces te onderhouden. In andere workshops en trainingen worden deze onderwerpen diepgaander behandeld en ondersteund.


WAT GAAN WE DOEN?

We maken een begin met het vrijmaken van onze levensenergie in ons lichaam via beweging. Vervolgens bevrijden we onze levensenergie in onze mind en emotioneel lichaam, ons hart, door deze liefdevol te verwelkomen en expressie te geven in de dans. We dansen op onszelf. Leren om jouw unieke zelf te voelen en te volgen. We dansen met elkaar. Iedere ont-moeting op deze reis is een spiegel van ons eigen hart, zijn leegte en volheid, zijn trots en schaamte, zijn problemen en vreugde, zijn wijsheid en onschuld, zijn verlangens en gulheid. We dansen met het leven zelf, met de realisatie deel uit te maken van een sociaal veld en een groter geheel.

Via de dynamische dansmeditatie van Open Floor creëren we een veilige en heilige ruimte om te bewegen en te dansen met onzestromende, openlevendigheid.

De avonden zijn opgebouwd uit de volgende delen: warm up met begeleiding, introductie en uitleg over het thema van de avond, dans met begeleiding , vrije dans, gezamenlijke afronding. Voor meer praktische informatie over de avonden en handreikingen voor je dans, klik dan hier…


VOOR WIE?

Deze avonden zijn geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te vormen waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die eenieder meebrengt worden gerespecteerd.

Voor deelname is het fijn dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza, of vergelijkbaar.

Tijdens deze workshopavonden is er geen expliciete seksuele inhoud. Ook gaat het niet om je seksualiteit op de dansvloer uit te leven.


TEACHER MONIKA KÖRSCHNER

is a certified 5Rhythms® en OpenFloor teacher and teaches dance and movement as a conscious practice in the Netherlands and abroad for over more than 20 years. The last 15 years she specialised herself in Embodied & Conscious Sexuality.

She is personally trained by Andrea Juhan (founder of Open Floor) to teach this specific program. Also trained by Betty Martin in the Wheel of Consent.​"Through a friend I found out about the Libido Fundamentals weekend that Monika would teach. After long hesitations, I also registered. I had never done a dance weekend and was a bit hesitating and insecure. But G..., I was wrong! A very nice group of people where contact came very naturally. Very nice structure of exercises in which body, energy, life, sensuality and sexuality are always addressed in varied ways. It always felt like every step, exercise, suggestion came at exactly the right time and matched something I found within myself. And there was plenty of room to fully explore and experience all of that. I still don't know exactly what happened, but I think just about everything in me was touched that weekend. Towards the end it was complete and total: I felt a surrender such as I cannot create but only undergo." -Joost-


DATES & TIMES

24th of July - 28th of July 2024

Wednesday 10.00 am till Sunday 17.00 pm


INVESTMENT

5 full days/evening workshop, 4 nights, all meals.

€ 765,- early bird, for the first 10 applicants till the 1st of June 2024

€ 845,- second early bird till the 15th of July 2024

€ 925,- after 15th of July 2024

There are two bursary places available, please get in touch to apply for them if needed.


REGISTRATION

For content information please contact Monika Körschner, teacher, via 06-12602244 or via monika@embodieddance.nl


For registration please contact Natacha Senders (tijdrustenruimte.nl), organizer, via 06 51818291 or natacha@tijdrustenruimte.nl


LOCATION

Herberg De Dieken, Holten, Netherlands


Webiste

https://www.embodieddance.nl/news/34/72/Libido-Fundamentals.htmlLibido Fundamentals


Liberate the vitality of Libido, Lust and Love in all areas of your Life!


Open Floor 5-day Summer Residential Retreat


Dancing and practicing with the movement of sexual energy within the broader definition of ‘Libido’ as life force, birth place of creativity, vitality, presence and aliveness.

During these 5-days there is plenty of time to relax and thrive in the benevolence of continuous dancing, moving, experiencing and relaxing in being together in a closed group, at a beautiful venue in the middle of nature with an atmosphere of lightness, space and tranquility.


OUR CREATIVE SEXUAL ENERGY is an essential part of the body’s natural expression and movement potential. Libido Fundamentals touches the universal elements which relate to sense, move and increase the capacity to fully embody this life force in all areas of your life.


From the first cells that evolve us into being, to the deep surrender of our last exhale, a lifespan is infused with libido.

Dance can awaken this potent energy in ways that can be electrifying, joyful, overwhelming, frightening, mystifying, and everything in between. We can access this vital energy of eros in a multitude of ways — in moments of deep play or quiet meditation, a tender touch, a provocative piece of art, a sexy song, a mature gaze, the soothing voice of a poet, the sacred words of a mystic. When this energy is acknowledged, supported and expressed authentically, the potential for healing is immense and empowering. We honor the whole self.


Through Open Floor conscious dance we create an safe, sexual positive environment to engage in this complex, mysterious and in-depth investigation with curiosity, mindfulness and compassion. We seek to understand how sexuality is shaped by culture, narratives, and social conditioning, and we explore ways to liberate ourselves as we move towards erotic wholeness. Because sexuality is so often underground, ignored, or unconsciously acted out, the exploration of this territory tends to be intense, liberating, intimate and powerful. The potential pleasure and beauty of this journey is well worth the challenges and the risks.


WHAT HAPPENS IN A WORKSHOP?

We explore this lively, sometimes latent energy of libido with curiosity and mindfulness using the Open Floor Core Movement Resources.

We open up physical, emotional, mental, and spiritual terrain of sexuality, libido and life force.

Next to intensive movement practice this workshop also offers related exercises, sharing’s, enquiries and specific information to deepen and integrate your experience. There is no explicit sexual content or exercises.


WHO IS IT FOR?

Libido programs are open to all adults regardless of gender identity, gender expression, biological sex, sexual orientation, or relationship status. We strive to co-create an environment that is inclusive, curious and expansive, and honors the experiences each person brings into the room.

For participation you need some experience with dance forms such as OpenFloor, 5Rhythms, MovementMedicine, Biodanza, etc. to deepen your experience.


Libido Fundamentals counts as a pre-requisite for the Open Floor Teacher Training.


Workshops 2025